НИКОЛА ГАЗДОВ – кандидат за общински съветник в София с номер 6 в листата и кандидат за кмет на район Изгрев

Никола Газдов

Nikola_Gazdov-1

НИКОЛА ГАЗДОВ – кандидат за общински съветник в София
и кандидат за кмет на район Изгрев

Роден съм в София и тук отраснах – на 100 метра от Борисовата градина и на километър от „Армията”. Завърших висшето си образование в Германия. През 2007 г. се върнах да живея и работя в България. Баща на две деца съм и вуйчо на още три.

В последните 8 години ръководих българския офис на няколко германски фирми. От 2008 г. работя основно в областта на възобновяемата енергия и доскоро бях регионален директор на една от водещите световни компании за инженеринг, доставка и монтаж на слънчеви и вятърни електроцентрали. От 2014 г. съм управляващ партньор на компания, специализирана в аутсорсинга на инженерни услуги за проектиране на фотоволтаични централи.

През 2009 г. бях сред основателите на Българска фотоволтаична асоциация (БФА) и Председател на Управителния ѝ Съвет в следващите 4 години. Година по-късно бях сред съучредителите на Българска асоциация електрически превозни средства (БАЕПС). От 2010 г. до днес съм член на работна група по политики в Европейската асоциация на фотоволтаичната индустрия в Брюксел. Бях част от инициативния комитет „Зелените алтернативи против АЕЦ“ през 2013 г.

Преди да стана родител, смятах, че София е неподдържана. След като „подкарах“ детска количка, осъзнах, че София е град за коли, а не за хора. София е абсурден град и това трябва да се промени! Политическите партии и рязането на лентички не подобряват живота ни. София може да стане град за хора, само ако ние, гражданите, сме активни.

Моята мотивация да участвам в изборите е много проста – като няма кой да свърши работата, свърши я ти! С жена ми вече сме научили двете ни деца, че колите не могат да паркират навсякъде. Те вече знаят, че трябва да караме велосипедите си по специални вело-пътища. Знаят, че не трябва да пречим на другите хора, като замърсяваме, вдигаме шум или им нарушаваме личното пространство. И им е ясно, че който нарушава правилата и пречи на другите, ще бъде наказан. За съжаление, Столична община не е схватлива, колкото дете в детската градина. Заедно трябва да я превъзпитаме.

Блогът на Никола Газдов