ПЕТКО ЦВЕТКОВ

Петко ЦветковПетко Цветков, член на Националния съвет на Зелените

Биолог, завършил НПМГ и Биологически факултет на СУ „Климент Охридски“ като магистър по Екология. Сред учредителите на Сдружение за дива природа Балкани и председател на Управителния й съвет. Един от инициаторите за създаване на коалицията „За да остане природа в България“.

От 1988 г. насам участва в над 20 кампании и проекти за опазване на природата в България и Европа. Познава Европейското и националното законодателство и всички международни конвенции за опазване на природата и достъпа до информация.

petko_tsvetkovИма 16-годишен професионален опит като ръководител проекти и консултант по екологична политика и планиране на управлението на природните ресурси и територии и богат практически опит в работа със структурите на гражданското общество на национално и Европейско ниво.

От 11 години работи за Българска фондация Биоразнообразие и от 7 години е координатор за инициативата Европейски Зелен пояс и Натура 2000 в сътрудничество със Световния съюз за защита на природата, Франкфуртско зоологично дружество и Фондация Европейско природно наследство.

За Петко Зелените са единствената политическа алтернатива за развитието на България. Защото, при целия си опит и дългогодишна работа в природозащитата на най-високо ниво, не вижда друго средство да се противопоставим на клептокрацията в страната и да се борим за опазване на природата и правата на хората, освен програмата на Зелените – и смята, че това е най-смисленото и ефективно средство за постигане на каузата за чиста и приятна среда за живот.

3 коментара по “ПЕТКО ЦВЕТКОВ”

  1. […] нов съпредседател на Зелените беше избран Петко Цветков – еколог, завършил Националната […]

  2. […] нов съпредседател на Зелените беше избран Петко Цветков – еколог, завършил Националната […]

  3. […] нов съпредседател на Зелените беше избран Петко Цветков – еколог, завършил Националната […]

Вашият коментар