ЛЮБОМИР ПОПЙОРДАНОВ

Nagradi-BDFЛюбомир Попйорданов
(54 г. неохотен предприемач, планинар и пътешественик)

Светът, който познавам от моето детство се променя със застрашителни тепмове. Аз съм планинар от най-ранните си години, по-късно алпинизмът дойде някак си като търсене на лично предизвикателство, а продължението беше съвсем естествено – приключенски и устойчив туризъм, развитие на бизнес, който се отнася с любов и грижа към местните хора, отваря нови прозорци за тяхната инициатива, свързва ги със света и ги прави по-самостоятелни и по-свободни.

На моето семейство дължа факта, че винаги съм бил свободен човек, научил съм се да защитавам своите възгледи и разглеждам своята работа и бизнес като мисия в полза на опазването на българските планини, пейзаж, природа и, на живите традиции, на автентичната българска култура, на порива да се твори и да се работи в условията на съвременна България.

Любомир ПопйордановВ основата на нашата корпоративна култура (Одисея-ин ООД) е споделянето на успехите, делегирането на отговорности, приятелството, прозрачността във взиманите решения, които не почиват на компромиса, търсенето на качество. Нашите 25 години в предприемачеството в България са опит, който се равнява на изкачването на Еверест. Гордея се с успехите на моя екип, успехите на Българската асоциация за алтернативен туризъм, Сдружението на планинските водачи, което създадох, инициативите за зелен бизнес и проекти като Зелена къща, Зелени дни и гражданските каузи на Коалицията „За да остане природа в България“, които променят живота в днешна България. Така оставам в хармония с влюбеното в планинските хоризонти момче, което обича изкуството и рисуването, фотографията, словото и пътешествията и не се примирява. Такъв ме харесват и моите три деца, и съпругата ми, и моите приятели. Заедно показваме, че бизнесът с честно лице е възможен. Че промяната в България е възможна стига да има вяра, постоянство и въображение.

 

LuboPop

Вашият коментар