КАЛИНА ПАВЛОВА

Kalina_Pavlova_3Калина Павлова, член на Националния съвет на Зелените

Родена във Варна, на 34 г. По майчина линия потомък на опълченец на Шипка и съратници на Хаджи Димитър, по бащина линия – на водач на чета в Македония, Щипско. Завършва Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” в родния си град и Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи като архитект, била е експерт по Общия устройствен план в Община Варна. Понастоящем е свободно практикуващ архитект.

През 2009 г. получава специална награда от Българския хелзинкски комитет и журито на „Човек на годината 2009“ за „изключителна гражданска смелост при отстояване на обществения интерес срещу незаконни действия на местните институции в полза на частни корпорации“. Заедно с други граждани и организации активно работи, за да станат публично известни условията за продажбата на 122 дка от крайбрежната ивица на Варна на „Холдинг Варна“ АД, дружество на групировката ТИМ.

Kalina_Pavlova_2През 2011 г. е отличена от Програма „Достъп до информация“ (ПДИ), с награда „Златен ключ” в категория „Гражданин, най-активно използвал правото си на информация“ за изключителната гражданска активност, свързана с Общия устройствен план на община Варна и строежа на Алея Първа и участието на гражданите в процеса на взимане на решения. Борбата й за достъп до информация е дългогодишна, а ефектът е от полза за цялата общественост.

През 2011 г. е кандидат на Зелените за кмет на Варна.

През 2013 г. е водач на листата на Зелените за район Варна в изборите за Народно събрание.

 

Kalina_Pavlova_1

4 коментара по “КАЛИНА ПАВЛОВА”

 1. ЗАХАРИНЧО 2 каза:

  А ВИЕ ЗАХАРИНЧО , НЯМАТЕ ЛИ ИНТЕРЕСИ, ТА ИСКАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ? КАК НЕ ВИ Е СРАМ ТАКА ДА ГОВОРИТЕ.

 2. Захаринчо каза:

  Забавно е да се види как се представят нещата само от едната гледна точка, силно захаросани, крайно необективни. Разбира се тук нищо не се споменава за интересите на Павлова около проекта „Моят бряг“, поради които именно интереси беше толкова истерична по време на протести, които бяха на съвсем друга тема, но по време на които тя се опита да реализира собствените си цели – да се намърда в парламента, и ако може да си пробута нейния проект и да прилапа едни холандски пари… па и други работи да прилапа, ама това е друга тема вече…

  • аненербе каза:

   Естествено, че има и трябва да има интереси, въпроса е дали съвпадат с нашите…, както бе до сега с русофилите и туркофилите…

  • ЗАХАРИНЧО 3 каза:

   Още по забавно е да се види, че за реалните факти се говори, че са крайно необективни и се правят злонамерени внушения по отношение на един проект „Моят бряг“, който е за насоки предотвратяващи презастрояването и нарушаване екологията на морския бряг и е съвместна Българо-Холандска разработка под егидата на двете правителства, и не е свързан с никакви конкретни инвестиционни намерения.

Вашият коментар