БОРИСЛАВ САНДОВ

Borislav_Sandov_1Борислав Сандов, Съпредседател на Зелените

На предстоящи избори хората трябва да избират по делата, а не по имената!

Борислав Сандов e роден в град Мадан. Завършва професионалната гимназия по туризъм в град Смолян и бакалавърска степен по география Софийски университет „Св. Климент Охридски“, след което продължава в магистратура по „Управление на водни и климатични ресурси“.

През 2006 година, по време на мандата му като Зам. председател на Студентски съвет, заедно със свои колеги учредява Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO.

Borislav_Sandov_3

Понастоящем Борислав Сандов се занимава с политика, проекти и активизъм в областите климат, енергетика, земеделие и храни. Той е сред основните организатори на големите протести от последните години, най-известни от които са тези относно ГМО, шистовия газ, горите, Черноморието и традиционният от 2009 г. досега граждански протест на 14-ти януари.

Участва и в международни кампании. Координатор е за България на движението за хранителна независимост и движението за климатична справедливост, а също така участва в координационните съвети на Коалиция за климата – България, България – свободна от ГМО, България без цианиди, Fracking free Bulgaria, Български антиядрени граждани, БелеНЕ! и др.

Борислав Сандов работи във Фондация за околна среда и земеделие и е и Съпредседател на Зелените.

Bike

Вашият коментар