Няма нищо по-нормално от това Зелените да организираме протести в защита на природата

По повод публикации в някои сайтове, които отправят обвинения, че Зелените правим предизборна кампания с протестите за Карадере, намираме за задължително да заявим следното:

Това са поредните публикации по становище-тюрлюгьовеч от лъжи и спекулации, скалъпено от фасадните организации на строителната мафия в България. Смятаме, че нищо от фантасмагориите в публикациите не заслужават внимание и коментар, освен твърдението, че Зелените използваме протеста за Карадере, за да правим предизборна кампания.

Във връзка с това е важно да се отбележи, че Зелените открихме предизборната си кампания два дни преди протеста за Карадере на 20 март – с представянето на водачите на листата ни за европейските избори, което се състоя на 18 март в Борисовата градина. Водачи на листата са създателят на сайта за разследваща журналистика „Биволъ“ Атанас Чобанов и съпредседателят на партията и водещ активист срещу проекта за петролопровод „Бургас – Александруполис“ Даниела Божинова. Атанас Чобанов е известен с множество публикации в сайта „Биволъ“ с разкрития за строителната мафия по Черноморието (Дюнигейт, Странджа, Иракли, Корал, Карадере и др.), която стои зад споменатите по-горе фасадни организации, създали мита за „зеления октопод“, за да клевети системно в своя полза природозащитното движение в България.

Протестът против бетонирането на Карадере е само едно от редовните ни граждански усилия срещу безобразията на олигархията, като партия, заставаща на първо място в полза на устойчивото развитие на регионите в България. Устойчивото развитие на алтернативен туризъм чрез създаване на зелени работни места е точно обратното на бетонирането на плажовете за масов туризъм по модела на Слънчев бряг, което облагодетелства единствено мафията. Няма нищо по-естествено за Зелените от това да организираме, участваме и подкрепяме протести, чиито цели са идентични с целите на нашите собствени политики за управление на България.

И, понеже ни писна от упражнения по гасене на пожари след всеки случай на унищожаване на природата по морето, Зелените продължаваме инициативата си за събиране на подписи за учредяване на парк „Българско Черноморие“. Ще продължим да оказваме натиск и за приемане на предложените от нас промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, които могат да спрат застрояването в НАТУРА 2000 и да осигурят жизнено необходимия спасителен пояс за българската природа и българския туризъм.

Тези наши усилия логично остават неразбрани от авторите и разпространителите на визираните публикации, защото те работят за налагане на коренно различен дневен ред в България, работещ срещу обществения интерес.

ИС на Зелените

25 март 2014

Вашият коментар