Зелените подкрепяме протеста в защита на Черноморието и Пирин

Декларация на ПП „Зелените“

Зелените подкрепяме протеста на 18-ти декември, сряда, организиран от коалиция „За да остане природа в България“ в защита на Черноморието и Пирин. Призоваваме нашите симпатизанти, които могат да се включат като граждани – елате в 18.30 ч. на Попа! Евтимий. Зелените ще сме там и очакваме всички мислещи като нас.

ПП „Зелените“, за жалост, оставаме единствената партия, която безрезервно подкрепи всички искания на Коалиция „За да остане природа в България” за опазване на Българското черноморие, включително законодателни промени за опазване на дюните от застрояване и обявяването на природния парк около малкото останали „диви плажове” със забрана на строителство в 2-километровата крайбрежна ивица около тях. Същото важи за безусловното спазване на закона и ограничаване на строителството в трите национални парка на България и на всяко изсичане на вековни гори в тях, включително и заради строителство на нови ски съоръжения.

Ние призоваваме всички политически партии, които претендират, че представляват активното гражданско общество и промяната, да подкрепят безрезервно всички тези искания – така както го правят ПП „Зелените“. Да ги подкрепят с действия, а не само на думи. Времето за празни декларации свърши – искаме да видим колко и как са съпричастни, не само към „електорални” и коалиционни действия и преговори. Това е границата, за останалите отвъд нея приемаме, че са съпричастни към олигархични, задкулисни интереси и косвено подкрепят правителството на Орешарски – правителството, срещу което проттираме 188 дни и което за пореден път има намерение да подарява Природата!

Присъединяваме се към призива на гражданските органзации – да си извадим главите от бетона и да спрем застрояването на Иракли, Кара дере, Камчийски пясъци, Корал, Паша дере, Калиакра, Ропотамо, Пирин и др.

Зелените

17.12.2013

За контакти: Андрей Ковачев, Съпредседател – тел. 088 7788 218

Вашият коментар