Зелените вече са член на Европейската зелена партия

На 12 май 2013 г. ПП Зелените бе приета за член на Европейската зелена партия. На XVIII съвет на ЕЗП, проведен в Мадрид, Зелените, които досега бяха със статут на кандидат-член, получиха одобрението на делегатите от цяла Европа с произтичащите с всички произтичащи от това права и отговорности.

ЕЗП е единствената партия в Европейския парламент, която приема партии от ЕС и извън него.

Организацията помага в световен мащаб за учредяването на зелени партии, за разпространяване на идеологията им и с конкретни  действия като създаване на условия за чиста вода, честна политика и избори.

„Изключително сме горди и щастливи, че тази организация е избрала точно нас и то с абсолютно мнозинство“, заяви съпредседателят на Зелените Георг Тупарев и добави, че партията ще продължи да защитава каузите си и да представя положителни резултати, както досега.

Борислав Сандов, съпредседател на Зелените, подчерта, че след парламентарните избори се забелязва затвърждаване на досегашния им електорат. „Надяваме се в близките години младите хора, които ни подкрепят дори и от чужбина, да се увеличат, защото Зелените работят и резултатите се виждат“, поясни той.

На снимката е представителят на Зелените на съвета на ЕЗП Боряна Хрисимова (трета отляво надясно) заедно с двамата съпредседатели на Европейската зелена партия – Райнхард Бютикофер и Моника Фрацони, и генералния секретар Жаклин Кремер.

P1150037

2 коментара по “Зелените вече са член на Европейската зелена партия”

 1. Кал каза:

  Сашо (:

  Изискваш твърде висока подготовка от събеседниците… 😀

  (Но този „математически“ довод ще го цитирам насам-натам.)

 2. Кал каза:

  Поздравления! 🙂

  (Ама че странно място е светът ни… Тъкмо четях в Уикипедия, покрай едни дебати в „Сега“, какъв е статутът на „Зелените“ спрямо ЕЗП. И хоп! – попадам на това тук… :D)

Вашият коментар