Зелените откриват кампанията с плаж върху бетона

В събота, 13 април, от 13:00 часа Зелените ще открият курортния сезон с артистичен флаш моб край шатрата на Зелените при езерото Ариана, София – мястото, където през юни бе извоювана победата на гражданите срещу лобистките промени в Закона за горите.

С шнорхели и плавници, с пояси, чадъри и тъмни очила, активни граждани, природозащитници, членове и кандидат-депутати на Зелените ще легнат на бетона край Ариана, в знак на протест срещу бетонирането на крайбрежието, планините, защитените територии на България.

На вече традиционния щанд, където бяха събирани необходимите за регистрацията на Зелените подписи, ще бъде обявен стартът на нова подписка – в защита на застрашените зони по Черноморското крайбрежие.

На събитието Зелените ще открият кампанията си за избори 2013.  Лидери на природозащитните протести, водачи на листите и кандидати на Зелените ще обявят програмните приоритети на партията за изборите. Сред участниците ще бъдат: Стоян Йотов и Георг Тупарев, съпредседатели на Зелените, Петко Цветков, Десислава Алексова, Надя Балабанова, Анна Пелова и други кандидати за народни представители.

Представители на природозащитната гражданска коалиция „За да остане природа в България” ще информират плажуващите за напредъка на кампанията за защита на Пирин от попълзновенията на „Юлен“.

Природозащитниците и Зелените ще поставят началото на нова подписка до българските и европейските институции, за включване на оцелелите от бетониране природни територии по крайбрежието в нов парк „Черноморско крайбрежие“.

Ще присъства и бившият концесионер на къмпинг Корал и председател на сдружение „Да запазим Корал” Атанас Русев.