11 000 истински хора

“Ако до всяко добро същество…”, се пее в една поомръзнала песен. В нашия случай нужно е до тези 10 927 човека, чиито подписи внесохме за регистрацията за парламентарните избори на 12 май, да застанат поне по още 10.

Тогава, тогава… ЗЕЛЕНИТЕ ще влязат в Народното събрание и ще сритат задника на статуквото.

Употребих израза „истински хора” в заглавието, не само защото тези, които подкрепиха участието на ЗЕЛЕНИТЕ, изразиха интелигентното си съгласие в България да има различна политика, ами защото те лично и реално се подписаха до името и единния си граждански номер.

Само който е бил доброволец на щандовете на ЗЕЛЕНИТЕ на централните места в София, Варна, Пловдив и други градове, знае как се събират 7000 подписа, колкото е изискването на ЦИК, за да регистрира партия за участие в изборите.

Само той може да разбере радостта, когато дойде непознат човек и ти връчи накуп няколко листа с подписи, които е събрал сред роднини и приятели.

ЗЕЛЕНИТЕ сме благодарни на всеки един подписал се в името на промяната в нашето общество и дал шанса заедно да я осъществим.

За пореден път ЗЕЛЕНИТЕ доказаха, че са партията на нормалните хора, осигурявайки участието си на изборите именно по този начин, подпис след подпис, разговор след разговор.

И понеже знаем как се събират толкова подписи в рамките на 12 дни, се чудим как така се регистрираха толково много партии. Питаме се и как така само пет дни след публикуването на официалната бланка за подписи на сайта на ЦИК, доскоро управляващата партия внесе 50 000 броя и колко от тези хора не са й подозирали, че са в списъка…

Но по-важното е, че успяхме отново по честен начин да покажем, че може да има различна политика.

Аналогично бяха събрани и 10-те хиляди лева депозит за участие в изборите – левче по левче в бурканите на щандовете или чрез дарение по електронен път на уебсайта Zelenite.bg. Не накуп от някой олигарх с нечистоплътни интереси.

Фондонабирането продължава, защото предстои предизборна кампания, в която ЗЕЛЕНИТЕ влизаме като Давид със собствените сили и ще се сблъскаме с Голиат в лицето на статуквото.

Както знаем, понякога Давид побеждава. Вяра за това ни дават всички тези истински хора, които ни подкрепят и питат как самите те могат да се включат и да помогнат. Всеки е добре дошъл и именно по този начин ще имаме успех в своята мисия.

За да останат природа и хора в България…