Борислав Сандов бе избран за Съпредседател на мрежата на балканските Зелени

IMG_3027_obrЕдно от лицата на Зелените и лидер на партията през 2012, 2013 и 2014 г. – Борислав Сандов – бе избран за един от двамата съпредседатели на Балканските Зелени и ще координира регионалната мрежа на зеленото европейско политическо семейство. С мандат от две години Борислав Сандов и Жаклина Живкович ще бъдат ангажирани с по-доброто взаимодействие на Зелените в отделните държави в региона и пренасянето на добрия опит от Западна и Северна Европа, което да доведе до по-голямо представителство на зелените политики в региона на Балканите и да увеличи броя на зелените депутати.

Основен фокус в работата на Борислав Сандов като съпредседател ще бъде в създаването на регионални тематични коалиции, мрежа на депутатите на Зелените в региона, въвличане на повече млади хора и създаване на стратегии за устойчиво регионално развитие в глобализиращия се свят, изправен пред кризите на климатичните промени, бежанските потоци, водната несигурност.

Ето какво сподели Борислав Сандов след избора му за съпредседател на Балканските Зелени: „Балканите са особен регион, в който могат да се откроят много разлики, но и много прилики между страните. Аз виждам огромен набор от възможности за устойчиво развитие тук, догонващо и изпреварващо останалата част от Европа в някои направления. За мен правилната посока е превърщането на региона в зелената градина на Европа, с приоритет към туризъм, земеделие, иновации, изкуство. Необходимо е повече единодействие между народите, които населяват Балканите и аз ще работя имено за това през следващите години“.

Мрежата на Зелените е единствената политическа мрежа, която функционира успешно в региона въпреки езиковите, религиозни и исторически различия. Това става възможно поради толерантността и разбирането за общност, която имат зелените партии на Балканите.

Един коментар по “Борислав Сандов бе избран за Съпредседател на мрежата на балканските Зелени”

  1. […] мрежа на зеленото европейско политическо семейство. Приоритетите на Борислав Сандов   Нови хора в […]

Вашият коментар