Благодарим на всички от сърце!

Приятели, благодарим на всички от сърце!

Вашият глас за Зелените е глас за една по-нормална, млада и зелена България! Резултатите ни на местните избори показват израстване. Дванадесет съветници в 7 общини и осем кмета на села в три общини спечелиха доверието на своите съграждани.

Имаме 5 зелени кмета в община Горна Малина, 2 в община Панагюрище и един в община Самоков – нашите послания вече достигат и до най-малките населени места.

В общините Горна Малина и Радомир хората, които организираха успешни референдуми за спасяване на природата и здравето на хората, спечелиха доверие и на изборите. Това показва, че нашата битка за пряка демокрация дава шанс на активните хора да продължат промяната.

В София имаме 1 общински съветник. Това е огромен пробив в системата и благодарение на него ГЕРБ няма да има пълно мнозинство.

Вижте как сме се представили в някои от общините.

Община

Кмет

Съветници

Кмет на село

София

Седмо място (1,43%)

1

Луковит

Второ място (25%)

3

1 трето място

Горна Малина

1

5 кмета на населени места

Радомир

Четвърто място (9%)

2

Асеновград

2

1 второ място (20%)

Раднево

2

Хасково

1

Панагюрище

2 кмета

Самоков

1 кмет на населено място

Болярово

1 трето място

В широки коалиции, подкрепените от нас, кандидати за кметове на общините Свищов и Белене са на балотаж срещу кандидатите на БСП, а в Пазарджик – на трето място.

Категоричният вот на референдума за електронното гласуване показа, че българите искат по-добро управление и демокрация, която работи за хората и облекчава възможностите за лесно участие. Като партия, която работеше за успеха на референдума, Зелените очакваме Народното събрание да прояви разум и да гласува според волята на мнозинството.

3 коментара по “Благодарим на всички от сърце!”

  1. […] там. Това е огромен пробив в системата на статуквото. Благодарим ви Международни постижения Борислав Сандов, едно от […]

  2. Невена Босилкова каза:

    Много се радвам, че сте участвали в организирането на референдума в Горна Малина, който приключи успешно. За него съм писала тук: http://kasnaprolet9999.blog.bg/regionalni/2011/06/27/referendum-v-obshtina-gorna-malina-i-eniovski-bilkoberachi.772736

  3. Невена каза:

    Аз съм една от тези, на които им благодарят и съм много щастлива да прочета, че благодарение и на моят глас в София имама 1 общински съветник от зелените. Това е огромен пробив в системата и благодарение на него ГЕРБ няма да има пълно мнозинство. И още нещо, като единствена партия, която е разяснявала и се е борила за успеха на референдума, тя ще съблюдава разглеждането за електронното гласуване в Народното събрание да протече в нормален ритъм. Без да съм член на Вашата партия, често съм Ви подкрепяла в митингите, организирани против:добив на шистовия газ, изсичането на горите, приемането на поправки в закона за ГМО,позволяващи отглеждането им в България, незаконите застроявания по Черноморското крайбрежие и др. Желая Ви успех!!

Вашият коментар