НИКОЛАЙ ГРЪНЧАРОВ – кандидат за общински съветник в София с номер 23 в листата и кандидат за кмет на район Триадица

Nikolay Grancharov1

Nikolay-Grancharov

Завършил съм Икономически университет във Варна. Имам и магистратура от УНСС. Баща съм на седемгодишна дъщеря. От малък имам страст към финансовите пазари и именно там намира поле за изява в професионален план.

От 2009 г. работя в банковия сектор, след като напуснах поста на изпълнителен директор и портфолио мениджър в управляващо дружество. Лицензиран съм от Комисията за финансов надзор като инвестиционен консултант и брокер на Българската фондова борса.

Обичам лятото и морето. Страстен фен съм на Междузвездни войни. Тренирам японски бойни изкуства.

Според мен София постепенно заприличва на европейска столица, но всичко се случва прекалено бавно, мудно и някак си накрая все нещо липсва или не е направено, както трябва. Конкретно столицата ни трябва да има модерен и удобен обществен транспорт, който по основните артерии на града да е денонощен или най-малкото с удължено работно време.

Да се обърне внимание на облагородяването на междублоковите пространства и градинките в кварталите на столицата, да се подобри инфраструктурата там, да се създадат велоалеи, защото към момента се обръща внимание почти изцяло само на централните части.

Не по-малко важно за мен е да се работи за по-добра сигурност в големите обществени паркове (убийствата в Борисова градина са недопустими), за да може жителите на София по-всяко време спокойно да се наслаждават на зелените площи. А защо да се спираме само на парковете?

Столицата трябва да се превърне в чист, удобен, безопасен и здравословен за живот град.

Вашият коментар