Зелените обявихме листите си с кандидати за народни представители в 43 Народно събрание

След продължителен вътрешен дебат и гласуване от Националния съвет на Зелените, обявяваме нашите листи с кандидати за народни представители в 43 Народно събрание за предстоящите избори на 5 октомври 2014. Пълен списък с листите може да бъде намерен в сайта на Зелените тук.

Условията за влизане в листите на Зелените бяха публично обявени и включваха няколко критерия: кандидатите да споделят принципите, политическата програма и зелената демаркационна линия на ПП “Зелените”; да не са били служители или тайни сътрудници на ДС и разузнавателните служби на БНА, да не са щатни или нещатни служители или сътрудници на действаща служба за сигурност; да нямат влязла в сила присъда; да имат завършено средно образование. Никакви допълнителни финансови и политически условия не се поставяни на кандидатите.

В обявените листи Зелените залагаме на доказания професионализъм и ангажираността с общественополезни каузи на кандидати си. За да се постигне по-висока представителност, разширен е и броят на кандидатите, които не са членове на партията, като те са повече от една трета от всички. В листата намират място хора, които ще осигурят по-широка експертиза и ще допринесат за задълбочаване на платформата на Зелените в области като здравеопазване, образование, зелени работни места. Там са и хора, които са добре познати от битките за запазване на природата и горите, спазването на законите, енергийната независимост, пряката демокрация и др.

Водачите на листи в София са:

Борислав Сандов (23 МИР) – съпредседател на Зелените и познат като една от водещите фигури вборбата срещу ГМО и шистовия газ и активно работещ за енергийна независимост на България.

Анна Пелова (24 МИР) – новоизбраният най-млад съпредседател на партия в България, позната с каузата си за правилно хранене и здравословна среда.

Петко Цветков (25 МИР) – един от най-активните природозащитници в страната, познат от протестите в защита на горите през 2012 г. и активен участник в десетки кампании за опазване на природата в България и Европа.

Във Варна архитект Калина Павлова е известна с борбата си с ТИМ против застрояването на Алея първа в Морската градина. Синтия Недялкова е водач на листата в Добрич, позната в региона с активното си участие в успешната кампания против добива на шистов газ. Марин Калчев е водач на листата в Ловеч, който стана известен с първата оправдателна присъда за използване на коноп за медицински цели. Албена Симеонова, позната като един от водещите биоземеделци в региона и страната, води листата в Плевен. Никола Йорданов е ново лице в листите на Зелените и водач в Силистра. Той е психолог с опит в образованието и социалната сфера и е обучител по водене на преговори в Училището по политика “Димитър Паница”.

С тази листа Зелените отново демонстрираме ясен и прозрачен процес за номинации, които гарантират представителност и професионализъм в листите ни и продължаваме активната кампания за популяризиране на нашите кандидати и каузи.
Зелените-23

Вашият коментар