Зелените настояваме за незабавна оставка на правителството заради своеволията му с Южен поток и риска от спиране на еврофондовете

Декларация на ПП „Зелените“

За Зелените упорството на правителството Орешарски и управляващите БСП и ДПС да продължат строителството на проекта „Южен поток” въпреки решението на ЕК и предупрежденията към България, както и действията довели спиране на еврофондовете, са проява на национално предателство.

Това ни поставя изцяло във властта на руската корпорация Газпром и заплашва членството на България в ЕС. Интересът на България и на всеки български гражданин е да развиваме своята енергийна независимост чрез алтернативни, но екологични енергийни източници, а политическото средство за това е изграждането на европейския енергиен пакт. Вместо това правителството тръгва към изграждане на проекти нарушаващи европейските правила за конкуренция, изхвърлящи страната ни извън европейския политически процес и застрашаващи с изолация и санкции.

Единственото обяснение за правителственото упорство да не се съобрази с препоръките на ЕС е, че Южен поток на територията на България е изцяло корупционен проект, от който ще бъдат облагодетелствани шепа фирми, свързани с властта.

Недопустимо е българско правителство да работи против интересите на собствените си граждани и да поставя България под диктата на една корпоративна и чужда държавна политика. Ето защо Зелените призоваваме към незабавни действия на всички, които се чувстват европейски и български граждани. Не можем да позволим да сме безгласни за собственото си бъдеще.

Хора, граждани, разгневете се! Оставка на това правителство и предсрочни избори. Незабавно!

ИС на Зелените

04.06.2014

Вашият коментар